Répatorta
Elkészítés lépései
A tészta elkészítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A diót durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük és hozzáadjuk a mazsolával és az olajjal együtt a cukros-vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, a fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon légkeveréses sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A krém elkészítése:
Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, ha kevésbé édesen szeretitek, megfelezhetitek a cukor mennyiségét. Robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, a vaníliát és simára keverjük.A kisült tésztát félbe vágjuk, megtöltjük a krém felével, majd a másik felével körbevonjuk.
Díszítés:
Durvára vágott dióval és fahéj rúddal díszítjük.
Hozzávalók
A tészta
nyers, reszelt
durvára vágva + dekornak
csapott tk
púpozott
A krém
szobahőmérsékletű
Készíts róla egy képet és töltsd fel!