Birsalmasajt
Elkészítés lépései
A birsalmáról a szőröket papírtörlővel letisztitom, majd a finom tisztítást konyharuhával fejezem be. Majd folyóvizzel lemosom. Nem hámozom meg, a magházat kiváom, és 4 részre vágom.
Ezután húsdarálóval ledarálom, ekkor már a levével kevesebb időt vesz a fözés. A ledarát gyümolcsöt nagy fazékba teszem, rácsavarom a citromot, hogy ne barnuljom meg.
Elkezdem állandó kevergetés mellett fözni, könnyen odaéghet!! Fél úton bele rakom a cukrot és keverem mindaddig, amíg be nem sűrűsödik, és akkor a cukor másik felét, és a megpirított mogyorót vagy diót hozzáadom, természetesen megtisztítva a héjjtól.
Ezután az edénybe beleteszem és hagyom kihülni. Kb 1 nap után, amikor megkeményedett, zsírpapírra borítom, és naponta forgatom!!
Jó csemegézést kivánok!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!