Házi kenyér
Feltöltötte: Eszter | 2023.10.31.
közepes
60 perc
4 főre
egyéb
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [220C°]
Egy igazán ízletes Házi kenyér, Eszter konyhájából.
Elkészítés lépései
Egy tálba a fél kiló lisztbe (fehér liszt is lehet) mélyedést képezve a cukrot és a 25g friss vagy fél tasak instant élesztőt kevés langyos vízzel 10-15 percre letakarva meleg helyen pihenni hadjuk.
30 perc alatt 220 fokos sütőben készre sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Figyeljünk arra hogy minden alapanyag szobahőmérsékletű legyen.
A kelt tészta érzékeny. Vigyázni kell, hogy ne kapjon huzatot.
Kihűlve szeletelhető.
Hozzávalók
4 főre
Házi kenyér
500 g teljes kiőrlésű liszt
25 g friss élesztő
cukor
víz
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!