Káposztás hajtóka
Elkészítés lépései
A káposztás hajtókához a káposztát lereszeljük, besózzuk, és fél órára félretesszük.
Közben a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és hideg helyre tesszük.
Az előkészített káposzta levét jól kinyomkodjuk. Az étolajat egy nagyobb lábasban felmelegítjük, megpirítjuk benne a kristálycukrot, és belekeverjük a káposztát. Állandó kevergetés közben megpároljuk, őrölt borssal ízesítjük.
A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és rákenjük a párolt káposztát. Háromszor felhajtunk 1-1 sort, és végigvágjuk. Ez addig ismételjük, amíg el nem fogy a tésztánk.
Az így kapott tésztarudakat kb. 5 cm-és darabokra vágjuk, tepsibe rakjuk, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben lassan sütjük pirosra.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!