Túros alagút
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk, és téglalapot nyújtunk belőle. Két őzgerinc formát kivajazunk, és kilisztezünk, majd ebbe tesszük bele a tésztát, úgy, hogy a széleinél ráhagyunk, így a végén majd ezt hajtjuk rá az egészre.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a túróval, a citromhéjjal, a cukorral, a búzadarával és a mazsolával keverjük el.
Óvatosan beleforgatjuk a fehérjét a túros masszába, majd beletöltjük a tésztával kibélelt őzgerinc formába, majd ráhajtjuk a tészta széleit.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük. A család kérésére utólag csokimáz is került rá. 😄
Készíts róla egy képet és töltsd fel!