Citromos kalács
Feltöltötte: Judit | 2024.06.10.
közepes
65 perc
6 főre
egyéb
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 45 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Citromos kalács, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tojásokat az édesítővel habosra verjük. A megmosott citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék.
180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. (Tűpróba.)
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
4 db tojás
30 dkg nyírfacukor
2 citromból nyert citromhéj
2 citromból nyert citromlé
2 ek vanília kivonat
5 dl tejföl
2 dl napraforgó olaj
40 dkg kukoricaliszt
1 csomag sütőpor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!