Kapros zöldbabfőzelék
Feltöltötte: Judit | 2024.06.01.
könnyű
45 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Kapros zöldbabfőzelék, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A megpucolt zöldbabot (a fagyasztott is jó) annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi.
Sózzuk, borsozzuk, és a kaprot rászórjuk. Puhára főzzük.
Az olajon a vöröshagymát üvegesre pároljuk, a lángról lehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük.
Ráöntjük a megfőtt zöldbabra.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, rámerünk a zöldbab levéből, és behabarjuk a főzeléket.
Kb. még 3-4 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Kaporral még megszórhatjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Bármilyen feltéttel tálaljuk.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
50 dkg zöldbab
1 db vöröshagyma
1 ek kapor
4 ek napraforgó olaj
4 csapott ek finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
ízlés szerint só
2 dl tejföl
1 késhegynyi bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!