Rácsos túrós sütemény
Feltöltötte: Judit | 2024.06.14.
közepes
65 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 35 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Rácsos túrós sütemény, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed arányban. A nagyobbik részt egy kivajazott, kilisztezett, 27*37 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenletesen.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd a tésztára kenjük. A megmaradt tésztából hengereket formázunk, majd rácsszerűen a töltelékre tesszük.
180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
500 g finomliszt
200 g porcukor
250 g sütőmargarin
2 db tojás
1 csomag sütőpor
1 db vanília
750 g tehéntúró
120 g porcukor
250 ml tejföl
1 db tojássárgája
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!