Kapros tejfölös tökfőzelék sült kolbásszal
Elkészítés lépései
A tököt legyaluljuk, lesózzuk és állni hagyjuk, a kaprot apróra vágjuk, a hagymát apró kockára.
A kolbászokat kevés olajban feltesszük sülni fedő alatt. Mind két oldalát piros ropogósra sütjük.
A hagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a kinyomkodott gyalult tököt, a felaprított kaprot és együtt tovább pároljuk. Felöntjük tejjel és vízzel, félpuhára főzzük, ízesítjük ecettel, cukorral, sóval.
Végezetül behabarjuk tejföllel. A tejfölt kikeverjük a keményítővel és kevés hideg vízzel - hőkiegyenlítésként veszünk ki a tök levéből - összekeverjük.
Ha forr a tök, akkor beleöntjük a tejfölös habarást, összekeverjük, kiforraljuk. Tálalásnál a főzelék tetejére teszünk sült kolbászt.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!