Vegán tökfőzelék
Egy könnyű, krémes és teljes mértékben növényi alapú főzelék, amely a nyári tök frissességét ötvözi a zabtejszín selymes lágyságával. Gyorsan elkészül, így tökéletes választás hétköznapi ebédre vagy vacsorára is.
Elkészítés lépései
Előkészítés
A tököt és a cukkinit meghámozzuk (ha szükséges), majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát finomra aprítjuk.
Hagyma dinsztelése
Egy közepes lábasban kevés olajat melegítünk, és a hagymát üvegesre pároljuk közepes lángon (kb. 3-4 perc).
Zöldségek hozzáadása
Hozzáadjuk a reszelt tököt és cukkinit, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig pároljuk, amíg bő levet ereszt.
Fűszerezés
Amikor a zöldségek levet engedtek, hozzákeverünk 1–2 evőkanál pirospaprikát. (Ha pörköltalapot szeretnél, a paprikát még a hagymára szórd, mielőtt beletennéd a zöldségeket.)
Krémesítés
Felöntjük a zab főzőtejszínnel, alaposan átkeverjük, és további 3-4 percig forraljuk, amíg a főzelék kellemesen besűrűsödik.
Jó étvágyat!
Hozzávalók
Elkészítéshez
200–300 ml zab főzőtejszín
kevés olaj a dinszteléshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!