Rozmaringos grillezett csirkecomb és szárny almaszósszal
Van egy hobbi kertünk amiben vannak gyümölcsfák. Többek között nyári alma is. Nagyon finom, savanykás, fűszeres ízű. Rengeteg termett tavaly is. Ilyenkor sütők, főzök, befőzök az almából. Így szegfűszeges, fahéjas almaszósz készült belőle, mellé pedig ropogósra, pirosra grillezett csirkecomb és csirkeszárny készült mellé.
Elkészítés lépései
A fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a csirkecombokat és a szárnyakat, majd állni hagyjuk őket.
Az almákat megtisztítjuk, kockára vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Fűszerezzük, csipet sóval sózzuk, beletesszük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, majd lassú tűzön roppanósra főzzük.
Amíg fő az alma, a grillserpenyőt kikenjük olajjal, majd felhevítjük és megsütjük a csirkecombokat és szárnyakat. Szép piros ropogósra. Közben elkészítjük a habarást az almaszószhoz.
A tejfölt kikavarjuk kevés vízzel, csipet sóval, majd a keményítővel, és a forrásban lévő almára öntjük. Gyors kavarással, nehogy csomós legyen. Egyet rottyan és kész is a finom almaszósz. Egy csodálatos nyári íz és illat tárul elénk és az ízlelőbimbóinkra.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!