Paradicsomleves rizzsel
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.22.
könnyű
25 perc
4 főre
leves
Előkészület: 10 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
A család kedvence a paradicsomleves. Főleg ha egy kis bazsalikommal is megvan bolondítva!
Elkészítés lépései
Készítünk egy vékony rántást. Az olajban megpirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről és bele szórjuk a piros paprikát, felöntjük hideg ízzel, elkeverjük, majd hozzáöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük cukorral és bazsalikom levelet is teszünk bele. Visszatesszük a tűzre felforraljuk.
A rizst előfőzzük, és a forrásban lévő levesbe tesszük. Ha újra felforr a leves a rizzsel, elkészült a paradicsomleves. Tálalásnál friss bazsalikom levéllel díszítjük.
Friss bazsalikommal tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Paradicsomleves
100 g jázmin rizs
10 dl paradicsomlé
só
1 csapott ek cukor
1 dl napraforgó olaj
1 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csipet bors
1 csokor bazsalikom
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!