Sonkás sajttekercs
Elkészítés lépései
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől. A sárgájához hozzáadjuk a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, elkeverjük. A tojásfehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a krémsajtot, az apróra vágott petrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, kevés olajjal kikenjük. A lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak). Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).
A reszelt sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm). Erre rátesszük a gépsonka szeleteket. A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm).
A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit. Folpackkal letakarjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!