Sajtos gombás póréhagymás burgonyás pite
Elkészítés lépései
Főzzük puhára a burgonyát sós vízben, majd a vizet leöntve burgonyanyomóval törjük össze a megfőtt burgonyát. Adjuk hozzá a vajat és a reszelt sajtot, és folytassuk a pépesítést, ha szükséges, adjunk hozzá egy kis tejet, hogy lágy legyen. Sóval és fekete borssal ízesítjük ízlés szerint.
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A gombát vágjuk apróra. A gombát olívaolajon, kis lángon puhára sütjük, majd félre tesszük.
Vágjuk fel a póréhagymát ujjnyi szeletekre. Egy külön serpenyőben körülbelül 5 percig süssük a póréhagymát a vajban. Adjuk hozzá a lisztet, és jól keverjük el a póréhagymával. Adjuk hozzá a tejet, majd jól keverjük össze. Óvatosan, folyamatos kevergetés mellett főzzük, amíg a szósz meg nem formálódik és be nem sűrűsödik.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Adjuk hozzá a kéksajtot. Keverjük a szószt amíg el nem olvad benne a sajt. Adjuk hozzá a gombát is, majd jól keverjük el.
A gombás, póréhagymás, sajtos keveréket egy megfelelő méretű, tűzálló edénybe tesszük. A tetejére tesszük a burgonyapürét, majd a tetejét villával elsimítjuk.
Sütőben körülbelül 20 percig sütjük, amíg a burgonya teteje enyhén megpirul. Párolt brokkolival és sárgarépával (vagy más zöldségekkel) tálaljuk!
Hozzávalók
Burgonyapüréhez
nagy db
sótlan vaj
reszelt
Szószhoz
apróra vágva
a gombák sütéséhez
sótlan
nagyobb méretű
Készíts róla egy képet és töltsd fel!