Házi rostoslé
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.30.
könnyű
70 perc
8 főre
ital
Előkészület: 30 perc
Főzés: 40 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Házi rostoslé, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
A répát és almát, annyi vízben, hogy ellepje, külön-külön megfőzzük.
Ne szűrjük le, hanem a főző lével együtt turmixoljuk össze.
Az 5 l vizet felfőzzük a cukorral.
Langyosra hűtjük és összekeverjük a leturmixolt almával és répával, és a szörpöt hozzáadjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Nincs benne tartósítószer, ezért hideg helyen csak pár napig tárolható!!
Hozzávalók
8 főre
Házi rostoslé
5 l víz
20 dkg cukor
40 dkg sárgarépa
1.5 kis db alma
50 dl narancsszörp
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!