Banános karamell torta
Elkészítés lépései
Elkészítjük a 3 lap piskótát. A krémhez először a cukorból karamellt készítünk, azaz addig pirítjuk közepes lángon, néha rázogatva a lábast, amíg fel nem olvad és szép barna színű lesz. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen! Ha felolvadt a cukor, a fél dl vizet elkeverjük a 2 dl tejben és ezt óvatosan a cukorhoz öntjük. Ettől a karamell meg fog dermedni egy kicsit, addig kevergetjük, amíg vissza nem olvad. Ekkor a maradék tejben elkeverjük a vanília pudingot és a keményítőt, és ezt bele öntjük a karamellás tejbe, krémes pudingot főzünk belőle. Ezután kevergetve kihűtjük, majd az előre kikevert vajat hozzáadjuk. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és habfixálóval. Ebből néhány kanállal lazíthatjuk a krémet, a többit félre tesszük a díszítéshez.
Összeállítás: Megkenjük az első lapot krémmel, majd tejkaramellát darabolunk rá és banán karikákkal kirakjuk, ugyanígy járunk el a másik lappal is, majd kívülről is bevonjuk krémmel. Tejszínnel díszítjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!