Házi bagett
Könnyű, kívül ropogós, belül puha házi bagettek, amelyeket egyszerűen ízesíthetsz kedved szerint olívabogyóval, fokhagymával, oregánóval, vagy bármilyen más fűszerrel, amit szeretsz. Gyorsan elkészül, és tökéletes frissen, vajjal megkenve vagy szendvicsnek is.
Elkészítés lépései
A lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést készítünk. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd az élesztős vizet a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a sót is.
Alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg sima, rugalmas állagú nem lesz. Kettéosztjuk a tésztát. Az egyik felébe ízlés szerint beledolgozhatunk feldarabolt olívabogyót, fokhagymát, vagy oregánót. A másikat hagyhatjuk natúr állapotban.
A tésztákat kelesztőtálba vagy konyharuhával letakarva, langyos helyen kb. fél óráig kelesztjük, amíg nagyjából kétszeresére nőnek.
Ezután enyhén lisztezett felületen mindkét tésztadarabot óvatosan hosszúkásra nyújtjuk, majd megcsavarjuk, hasonlóan a gyökérkenyérhez.
A bagetteket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített, 200°C-os sütőben, légkeveréses üzemmódban kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
A sütő aljába helyezett kis tál vízzel még ropogósabbra sütheted a bagetteket.
A tésztába bátran kísérletezhetsz más ízesítőkkel is, például szárított paradicsommal, rozmaringgal vagy különféle magvakkal.
Hozzávalók
Elkészítéshez
langyos víz
opcionális
opcionális
opcionális
Készíts róla egy képet és töltsd fel!