Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Frankfurti leves egyszerűen

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Frankfurti leves egyszerűen

Frankfurti leves egyszerűen

Feltöltötte: Kisfazék | 2025.03.04.
könnyű
50 perc
8 főre
leves
  • Frankfurti leves egyszerűen
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 35 perc
Sütés: 0 perc

A frankfurti leves egy igazi klasszikus, amelyet a pikáns fűszerezés, a puha burgonya, a roppanós virsli és a krémes tejfölös habarás tesz ellenállhatatlanná. Ez a tartalmas, ízletes egytálétel gyorsan elkészíthető, laktató, és a hidegebb napokon különösen jól esik. Ha egy egyszerű, de nagyszerű levesre vágysz, amelyet az egész család imádni fog, próbáld ki ezt a receptet!

Elkészítés lépései

  1. A Frankfurti levesünk elkészítéséhez először finomra aprítjuk a hagymát. A krumplit meghámozzuk, majd kisebb kockákra vágjuk. A kelkáposzta leveleit alaposan megmossuk, és vékony csíkokra szeljük.

  2. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Egy-két keverés után, amikor a hagyma már üveges, de még nem pirul meg, megszórjuk pirospaprikával, amit gyorsan elkeverünk. Ezután hozzáadjuk az őrölt köményt, majd a felkockázott burgonyát is beleforgatjuk. Egy percig kevergetve pároljuk, majd felöntjük két liter vízzel.

  3. A fokhagymát belereszeljük a levesbe, és az edényt lefedve körülbelül öt percig főzzük. Ezt követően beletesszük a felcsíkozott kelkáposztát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az ételt lefedve, mérsékelt lángon főzzük további harminc percen keresztül.

  4. Amikor a zöldségek elérik a kívánt állagot – attól függően, hogy roppanósabban vagy teljesen puhán szeretjük –, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és további öt percig főzzük.

  5. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel. Amint csomómentesre dolgoztuk, hozzáadunk egy merőkanálnyit a forró levesből, alaposan elkeverjük, majd az így kialakított habarást visszaöntjük a fazékba. A levest jól elkeverjük, és még két percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek és a leves kissé besűrűsödjön.

  6. Tálalás előtt még egyszer megkóstoljuk, és ha szükséges, utólag ízesítjük sóval és borssal. Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínálva különösen finom. Jó étvágyat!

Elkészítési tippek és trükkök

Elkészítési tipp: Ha még intenzívebb ízvilágot szeretnél, a köménymagot száraz serpenyőben kissé megpiríthatod, mielőtt a leveshez adod – így még aromásabb lesz. A habaráshoz érdemes a tejfölt és a lisztet egy kevés hideg vízzel is elkeverni, hogy biztosan csomómentes legyen.

Tálalási tipp: A frankfurti leves mellé érdemes friss ropogós kenyeret vagy pirítóst kínálni, ami jól felszívja a szaftos, fűszeres levet. Egy kevés frissen aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva még látványosabbá és ízletesebbé teheted a tálalást. Ha szeretnéd, a tányérba szedett levest egy extra kanál tejföllel is megbolondíthatod.

ebéd
német recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

8 főre

Frankfurti leves hozzávalói

1 nagy db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál köménymag
4 közepes db burgonya
1 közepes db kelkáposzta
4 db frankfurti virsli
2 pár
175 g tejföl
1 púpozott ek finomliszt
2 l víz
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Hagyományos tojásleves
Hagyományos tojásleves
közepes
25 perc
Céklás-almás saláta dióval
Céklás-almás saláta dióval
könnyű
15 perc
Ukrán kapros újburgonya
Ukrán kapros újburgonya
könnyű
20 perc
Tonhalfasírt salátával
Tonhalfasírt salátával
könnyű
25 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.