Spárgaleves friss zöldségekkel
Ez a könnyű, frissítő spárgaleves tökéletes választás egy egészséges, tápláló étkezéshez. Tele van vitamindús zöldségekkel, és elkészítése igazán egyszerű. Ideális akár könnyű vacsorának, akár előételnek egy gazdagabb étkezés előtt.
Elkészítés lépései
Egy fazékban melegítsünk kevés olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a spárgát, a fehérrépát, a sárgarépát, a karalábét, a zellert és a krumplit körülbelül 5-7 percig, időnként megkeverve.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje a zöldségeket, majd forraljuk fel.
Amikor felforrt a leves, adjuk hozzá az egész vöröshagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjunk bele zöldség granulátumot.
Lassú tűzön főzzük további 30-40 percig, amíg minden zöldség megpuhul.
Végül keverjük bele a frissen aprított petrezselyemzöldet, és forraljuk át a levest még egyszer röviden.
Forrón tálaljuk, ízlés szerint friss kenyérrel vagy pirítóssal kínálhatjuk.
Hozzávalók
Elkészítéshez
fás rész eltávolítva
karikára vágva
karikára vágva
kockára vágva
kockára vágva
kockára vágva
egészben
felaprítva
Fűszer granulátum, MAGGI
Készíts róla egy képet és töltsd fel!