Grízgaluska leves zöldségekkel
A grízgaluska leves egy igazi magyar klasszikus, amely egyszerre könnyű és laktató. A puha és omlós grízgaluskák minden kanálban otthonos melegséget hoznak. Egyszerűen elkészíthető, mégis tökéletes választás egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a házias ízeket!
Elkészítés lépései
Zöldségek előkészítése: Először is, megmossuk, meghámozzuk, majd felvágjuk a zöldségeket. A sárgarépát és a fehérrépát karikákra, míg a krumplit, karalábét kockákra vágjuk. A zellert is aprítsuk fel.
Alaplé elkészítése: Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, majd megdinszteljük rajta a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, és néhány percig együtt pirítjuk őket. Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk.
Fűszerezés: Amikor a leves felforrt, sóval, borssal és egy evőkanál Maggi ízvarázs zöldségkeverékkel ízesítjük. Belekeverjük az előre apróra vágott petrezselymet, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Grízgaluska elkészítése: Egy tálban felverjük a tojást egy csipet sóval, majd belekeverjük a búzadarát, annyit, hogy a massza palacsintaszerű, sűrű állagú legyen. Hagyjuk 10 percig állni, amíg a búzadara megduzzad.
Galuskák beleöntése: A kész levesbe egy mokkáskanál segítségével adagoljuk bele a grízgaluskákat, és még pár percig főzzük, míg azok teljesen megfőnek.
Tipp: A tökéletesen puha grízgaluskák titka, hogy a masszát legalább 10-15 percig pihentetjük, hogy a búzadara kellően megduzzadjon. A levesbe mindig forró kanállal szaggassuk, így a galuskák könnyebben formázódnak, és nem esnek szét főzés közben!
Hozzávalók
Grízgaluska leves hozzávalói
Maggi ízvarázs
Készíts róla egy képet és töltsd fel!