Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Grízgaluska leves zöldségekkel

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Grízgaluska leves zöldségekkel

Grízgaluska leves zöldségekkel

Feltöltötte: Gyöngyi | 2025.02.16.
közepes
45 perc
6 főre
leves
  • Grízgaluska leves zöldségekkel
  • Grízgaluska leves zöldségekkel
2
Előkészület: 20 perc
Főzés: 25 perc
Sütés: 0 perc

A grízgaluska leves egy igazi magyar klasszikus, amely egyszerre könnyű és laktató. A puha és omlós grízgaluskák minden kanálban otthonos melegséget hoznak. Egyszerűen elkészíthető, mégis tökéletes választás egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd a házias ízeket!

Elkészítés lépései

  1. Zöldségek előkészítése: Először is, megmossuk, meghámozzuk, majd felvágjuk a zöldségeket. A sárgarépát és a fehérrépát karikákra, míg a krumplit, karalábét kockákra vágjuk. A zellert is aprítsuk fel.

  2. Alaplé elkészítése: Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk az olívaolajat, majd megdinszteljük rajta a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a felvágott zöldségeket, és néhány percig együtt pirítjuk őket. Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk.

  3. Fűszerezés: Amikor a leves felforrt, sóval, borssal és egy evőkanál Maggi ízvarázs zöldségkeverékkel ízesítjük. Belekeverjük az előre apróra vágott petrezselymet, majd addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

  4. Grízgaluska elkészítése: Egy tálban felverjük a tojást egy csipet sóval, majd belekeverjük a búzadarát, annyit, hogy a massza palacsintaszerű, sűrű állagú legyen. Hagyjuk 10 percig állni, amíg a búzadara megduzzad.

  5. Galuskák beleöntése: A kész levesbe egy mokkáskanál segítségével adagoljuk bele a grízgaluskákat, és még pár percig főzzük, míg azok teljesen megfőnek.

Elkészítési tippek és trükkök

Tipp: A tökéletesen puha grízgaluskák titka, hogy a masszát legalább 10-15 percig pihentetjük, hogy a búzadara kellően megduzzadjon. A levesbe mindig forró kanállal szaggassuk, így a galuskák könnyebben formázódnak, és nem esnek szét főzés közben!

vegetáriánus recept
ebéd
magyar recept
baba-mama recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

6 főre

Grízgaluska leves hozzávalói

2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 db burgonya
1 db karalábé
1 db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 ek ételízesítő
Maggi ízvarázs
só
bors
olívaolaj

Grízgaluska hozzávalói

1 db tojás
1 csipet só
búzadara
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Gyöngyi konyhája

Gyöngyi

Gyöngyi
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Szalagos fánk
Szalagos fánk
könnyű
60 perc
Baconos pulykatorta
Baconos pulykatorta
közepes
55 perc
Krumpligombóc (gölődin) leves
Krumpligombóc (gölődin) leves
könnyű
45 perc
Sült sütőtök
Sült sütőtök
könnyű
65 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.