Vöröslencseleves
Elkészítés lépései
Fazékban a vajat közepes lángon megolvasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított felaprított hagymát, a felkockázott paprikát és az áttört fokhagymát, majd lassú tűzön pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra karikázott sárgarépát, és a felkockázott paradicsomot, majd beletesszük a fűszereket, és a lencsét, és felöntjük a húslével.
Amikor felforrt, takarékra állítjuk a hőfokot, és fedő nélkül körülbelül 25 percig főzzük, vagy amíg a lencse teljesen puhára fő. Botmixerrel lepürésítjük, és visszatesszük az edénybe, lassú tűzön még néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük, ha még szükséges, és tálalhatjuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!