Cseresznyés pite
Feltöltötte: Judit | 2024.05.29.
könnyű
50 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 35 perc [175C°]
Egy igazán ízletes Cseresznyés pite, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A lisztet a sütőporral összekeverem.
A tojásokat a cukorral kihabosítom, belereszelem a citromhéjat, beleöntöm a tejfölt. Simára kavarom.
Apránként adagolom bele a sütőporos lisztet, a csipet sót, és simára keverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe belesimítom, a kimagozott cseresznyéket beledobálom. 175 fokos sütőben sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
A sütőből történő kivétel után a tetejét vajjal lekenem.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
30 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
4 db tojás
22 dkg cukor
3 dl tejföl
1 csipet só
30 dkg cseresznye
2 dkg vaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!