Cseresznyés túrólepény liszt nélkül
Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
könnyű
35 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 10 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Cseresznyés túrólepény liszt nélkül, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A túrót az édesítőszerrel, a citromhéjjal, 1 evőkanál joghurttal és az apróra vágott cseresznyével és 1 tojássárgájával összekeverjük. (1 evőkanál zablisztet is tehetünk bele.)
A 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrós-gyümölcsös masszába, majd egy sütőpapírozott tepsiben a masszát szétterítjük. Ezután a másik evőkanál joghurtot a megmaradt tojássárgájával simára keverjük, és egyenletesen elkenjük a túrós massza tetején. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Kihűlés után szeletelhető. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Túrólepény
25 dkg laktózmentes túró
20 g nyírfacukor
vagy eritrit
vagy eritrit
1 citromból nyert citromhéj
reszelt
reszelt
cseresznye
2-3 marék kimagozott
2-3 marék kimagozott
2 ek görög joghurt
1+1 ek, laktózmentes
1+1 ek, laktózmentes
2 db tojás
1 csipet só
1 evőkanál zabliszt
opcionális
opcionális
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!