Mézeskalácsos muffin
Elkészítés lépései
A mézeskalácsos muffin elkészítéséhez először is elkeverjük a hozzávalókat, vagyis a tojásokat kikeverjük a porcukorral, ehhez hozzákeverjük az olvasztott, de kihűtött vajat, majd mézet és a tejet is.
Ha jól elkevertük, hozzáadagolhatjuk a száraz hozzávalókat is, a lisztet sütőport, a csipet sót, na meg a mézeskalács fűszerkeveréket, majd alaposan elkeverjük az egészet.
Ha megvagyunk a keverészéssel, meg is van a muffin tésztánk. Ezt muffin formába tesszük (szilikonos, vagy muffin papírral bélelt).
A mézeskalácsos muffinokat előmelegített 180 fokos sütőben, nagyjából 20 perc alatt megsütjük, de végezzetek tűpróbát, mert nem egyforma a sütők teljesítménye!
A mézeskalácsos muffinok tetejére a mascarponekrém a legjobb, amihez 250g mascarponét kell kikeverni 3 evőkanál porcukorral, és egy kevéske vanília aromával, valamint némi citromkrémmel.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!