Rácsos almás pite
Elkészítés lépései
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
cukorral és a fahéjjal összekeverjük Közben az almát lereszeljük apró lyukú reszelőn
A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, 23×38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát beleterítjük. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük a fahéjjal, cukorral ízesitett, létől kifacsart almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük a fél felvert tojással.
200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Hozzávalók
A tésztához valók
Töltelék
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!