Szedres túrós alagút
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.29.
könnyű
15 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Szedres túrós alagút, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
A szedret tisztítsuk meg, a zselatint elkészítjük. A túrót áttörjük, majd összedolgozzuk a joghurttal, valamint a porcukorral és vaníliás cukorral. Végül hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét is. A zselatint hozzáadjuk a túróhoz, végül keverjük hozzá a szedret. Béleljünk egy őzgerincformát folpakkal, töltsük bele a túróskrémet, és tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Nagyon finom, könnyű, hűsítő desszert a nyári napokon.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Szedres túrós alagút
40 dkg szeder
4 ek zselatin
50 dkg tehéntúró
3 dl joghurt
4 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
0.5 db citrom
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!