Túrós pogácsa
Elkészítés lépései
A lisztben keverjük el a sót és morzsoljuk bele a puha vajat. Adjuk hozzá a tojássárgákat, morzsoljuk bele a friss élesztőt, majd végül a túrót is. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd takarjuk le és pihentessük.
Nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagra, majd kenjük le az egyik felét tojással. Hajtsuk félbe a tésztát úgy, hogy a tojásos részre hajtjuk rá a sima felét. Ismételjük meg ezt a lépést a másik oldalával is.
Nyújtsuk ki kb. ujjnyi vastagra, majd vagdossuk be a tészta tetejét egy éles késsel, majd szaggasuk ki pogácsaszaggatóval, vagy egy kispohárral.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kenjük le a maradék tojással. 200 fokra melegítsük elő a sütőt, közben hagyjuk kicsit pihenni a pogácsákat.
Az előmelegített sütőben kb 25 perc alatt aranybarnára sütjük a túrós pogácsákat.
Hozzávalók
Elkészítéshez
kenéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!