Túrós rétes
Elkészítés lépései
A túróba keverjük bele a tojások sárgáját, a tejfölt, az édesítőt, a búzadarát, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a vaníliás cukrot, majd villával alaposan törjük össze.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk össze a túrós keverékkel. Terítsünk egy nedves, de kicsavart konyharuhára egy réteslapot, majd kenjük meg az olvasztott vaj és az olaj keverékével, majd terítsünk rá újabb 3 lapot. Közben mindet egyenként kenjük meg. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a lapok.
Helyezzük rá a túrós keveréket úgy, hogy a lapok egyik széléből 3-4 centit kihagyunk. Ezt is lekenjük. A nedves konyharuhával, az ellentétes irányból feltekerjük a rudat, majd ugyanígy teszünk a másik rúddal is.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire a rudakat, vigyázva, hogy azok ne érjenek össze a sütés közben. A rudak tetejét és oldalait is megkenjük. A hajtásoknak oldalt, alul kell lennie! Így a réteseink súlya nem engedi, hogy azok kibomoljanak. 190°-on aranysárgára sütjük.
Tálalás előtt porcukorral hintsük meg (a képen ezt én elfelejtettem). Tanácsos kihűlve felszeletelni, mert úgy szebb, és könnyebb is!
Hozzávalók
Túrós rétes
reszelt
olvasztott
opcionális
a díszítéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!