Rántásos rétes
Sokszor megcsináltam már, finom ropogós a tésztája.
Elkészítés lépései
Az 5 dkg lisztből és a 8 dkg margarinból világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni.
A tésztához a lisztet, a tejfölt, 1 egész tojást, csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk.
Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük.
Ezután fél órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk.
Minden részt papírvékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral.
A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, majd összehajtogatjuk, s 180 fokon kisütjük.
Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Hozzávalók
Elkészítéshez
olvasztva
Készíts róla egy képet és töltsd fel!