Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Kínai szezámos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Kínai szezámos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel

Kínai szezámos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel

Feltöltötte: Kisfali Judit | 2023.10.09.
közepes
55 perc
4 főre
főétel
  • Kínai szezámos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel
  • Kínai szezámos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel
2
Előkészület: 15 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 10 perc
Egy igazán ízletes Kínai szezámos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel, Kisfali Judit konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A bunda elkészítése

    A húst felkockázzuk.

    Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.

  2. A máz elkészítése

    A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

    Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük

  3. A pirított tészta elkészítése

    A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük.

    Míg a víz felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymafejeket négyfelé, majd a negyedeket keresztben csíkokra vágjuk. A répát kettévágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket vékony csíkokra vágjuk. A káposztát is először hosszában kettévágjuk, majd keresztben vékony csíkokra szeleteljük.

    Az edény méretétől függően egyszerre vagy kétszerre készítjük el: wokba vagy nagy átmérőjű, kissé magasabb falú serpenyőbe olajat öntünk, és magas hőfokon a hagymát kissé átpirítjuk addig, míg éppen hogy üvegesedni kezd.

    Beletesszük a répát és a káposztát, és együtt pirítjuk tovább addig, míg a zöldségek az olajban kissé megpirulnak. (A káposzta színe megváltozik, üvegessé kezd válni.)

    Rátesszük a kifőtt spagettit, meglocsoljuk a szójaszósszal, és együtt pirítjuk tovább, míg a szójamártás egyenletesen eloszlik rajta.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
kínai recept
tészta recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

A bundához

6 ek finomliszt
3 csapott ek étkezési keményítő
1 ek napraforgó olaj
1 db tojás
1 db csirkemell filé
1 csipet só
2 ek víz
1.5 kávéskanál sütőpor

A mázhoz

100 g ketchup
ízlés szerint chili
vagy erős paprikakrém
2 teáskanál méz
3 ek szezámmag

A sütéshez

3 dl napraforgó olaj

A tésztához

50 dkg spagetti tészta
2 nagy fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 kis db káposzta
2 ek só
6 ek szójaszósz
sötét
4 ek napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

5/5 értékelés 1 szavazat alapján

Kisfali Judit konyhája

Kisfali Judit

Kisfali Judit
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Felhő szelet
Felhő szelet
közepes
40 perc
Képviselőfánk
Képviselőfánk
nehéz
40 perc
Almás pite
Almás pite
könnyű
60 perc
Káposztás hajtóka
Káposztás hajtóka
közepes
40 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Sajttal, sonkával, aszalt szilvával töltött rántott csirkemell szezámmagos bundában
Sajttal, sonkával, aszalt szilvával…
könnyű
30 perc
Dyjoni mustáros karaj, sült szalonnával, ropogós sült hagymával
Dyjoni mustáros karaj, sült szalonnával…
könnyű
45 perc
Joghurtos csirkemell, grillezett paprikával és salátával
Joghurtos csirkemell, grillezett…
könnyű
35 perc
Fűszeres csirkemell csíkok zöldséggel, hasábburgonyával
Fűszeres csirkemell csíkok zöldséggel,…
közepes
45 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.