Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Legfinomabb pincepörkölt

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Legfinomabb pincepörkölt

Legfinomabb pincepörkölt

Feltöltötte: Sanya | 2025.02.20.
könnyű
115 perc
4 főre
főétel
  • Legfinomabb pincepörkölt
1
Előkészület: 25 perc
Főzés: 90 perc
Sütés: 0 perc

A pincepörkölt egy igazi magyar klasszikus, amely a szaftos húsok, a zamatos zöldségek és a fűszeres vörösbor harmóniájával varázsolja el az ízlelőbimbókat. Ez a laktató egytálétel tökéletes választás baráti összejövetelekre vagy családi ebédekre. Lassú tűzön készül, így az ízeknek bőven van idejük összeérni, a végeredmény pedig egy gazdag, aromás pörkölt, amelyhez friss kenyér és egy pohár jó bor egyszerűen elengedhetetlen. Próbáld ki, és hozd el a pincehangulatot az asztalodra!

Elkészítés lépései

  1. Előkészületek: A marhalábszárat fél ujjnyi csíkokra vágjuk. A sertéscsülköt és a szalonnát kisebb kockákra aprítjuk. A hagymát és a paprikát finomra vágjuk, a paradicsomot negyedekre szeleteljük. A burgonyát kockákra vágjuk, majd félretesszük, amíg szükség lesz rá.

  2. Szalonna pirítása: Egy nagy lábasba (vagy szabad tűzön bográcsba) szórjuk a szalonnakockákat. Közepes lángon pirítjuk, hogy a zsír jól kisüljön belőle.

  3. Hagyma és paprika hozzáadása: Amikor a szalonna zsírja szépen kisült, hozzáadjuk a hagymát, amit aranybarnára pirítunk. Ezután rögtön beletesszük a paprikát is, hogy ízes alapot kapjunk.

  4. Fűszerpaprika hozzáadása: Félrehúzzuk az edényt a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Ez a módszer azért jó, mert így jobban kiadja a paprika színét és ízét, a paprika nem ég meg és nem lesz keserű íze.

  5. Marhalábszár pirítása: A zöldséges alapra tesszük a csíkozott marhalábszárat. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint köménnyel fűszerezzük. Magasabb hőfokon összepirítjuk, amíg a hús kérget kap.

  6. Paradicsom és babérlevél: Amikor a hús kicsit megpirult, hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és a babérlevelet. Hagyjuk, hogy a hús levet eresszen, és ebben pirítsuk tovább, folyamatos keverés mellett. Ha a saját leve elfőne, vörösborral pótoljuk, akár többször is.

  7. Csülök hozzáadása: Körülbelül háromnegyed óra elteltével hozzáadjuk a csülökkockákat. Tovább folytatjuk a lassú pirítást még további negyven percig. Közben szükség szerint vörösborral vagy vízzel pótoljuk a folyadékot, hogy ne száradjon ki.

  8. Burgonya hozzáadása: Amikor a húsok megpuhultak, szétterítjük a burgonyakockákat a pörkölt tetején. Felöntjük egy kevés vízzel, és ha szükséges, utánafűszerezzük.

  9. Befejezés: A burgonyával együtt már csak körülbelül 10 percig főzzük, amíg az is megpuhul. Ezután letakarva hagyjuk pihenni negyed órára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Elkészítési tippek és trükkök

Sómennyiség: A sót érdemes fokozatosan hozzáadni, hogy elkerüld a túlsózást. Először csak 1-1,5 teáskanállal kezdj, majd a főzés vége felé kóstold meg, és ha szükséges, pótold.

Tálalás: Friss, puha kenyeret kínáljunk mellé, és ne feledkezzünk meg az erős zöldpaprikáról sem, ha valaki szereti a csípőset. Jó étvágyat kívánok hozzá! Díszítésként megszórhatjuk egy kis frissen aprított petrezselyemlevéllel.

ebéd
magyar recept
bogrács recept
egytálétel recept
húsétel recept
pörkölt recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Pincepörkölt hozzávalói

500 g marhalábszár
fél ujjnyi csíkokra vágva
500 g sertéscsülök
kisebb kockákra vágva
100 g füstölt szalonna
apró kockákra vágva
500 g vöröshagyma
apróra vágva
1 db paprika
kis kockákra vágva
2 db paradicsom
negyedekbe vágva
500 g burgonya
kockákra vágva
200 ml száraz vörösbor
2 db babérlevél
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint köménymag
2 tk só
1 tk bors
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Sanya konyhája

Sanya

Sanya
7 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!

Amatőr "konyhabajnok" vagyok. Ezen az oldalon szeretném megosztani veletek azokat a recepteket, amiket már kipróbáltam, és amelyek sikerültek.

Receptjeim Weboldalam
Egyszerű Chilis bab
Egyszerű Chilis bab
könnyű
40 perc
Lecsó
Lecsó
könnyű
45 perc
Sárgaborsó főzelék liszt nélkül
Sárgaborsó főzelék liszt nélkül
könnyű
60 perc
Lazacpisztráng filé vajban sütve, parázsburgonyával
Lazacpisztráng filé vajban sütve,…
könnyű
70 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.