Csirkepörkölt spárgával és gombával
Volt itthon gomba, spárga, de eggyikből sem annyi, hogy egy főételt készítsek belőle. Így az az ötletem született, hogy összekombináltam a csirkével. Fantasztikus ízvilága lett, a textúrák játéka.
Elkészítés lépései
A kockára vágott hagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük.
Majd rádobjuk a csirkecombokat és együtt tovább pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Vissza tesszük a tűzre, befűszerezzük, belerakjuk a paprikát, paradicsomot és lassú tűzön főzzük.
A sárgákat alaposan, folyóvízben megmossuk, majd ahol engedi, eltörjük és megszabadulunk a fás résztől.
Közben a felszeletelt csiperkegombát száraz, forró serpenyőben megpirítjuk.
Amikor a csirkepörkölt fél fövésben van, hozzáadjuk a gombát és a spárgát, majd készre főzzük. De vigyázunk, hogy a spárga roppanós maradjon!
Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a nokedlit. A vizet feltesszük sóval főni, ha felforrt, bele szaggatjuk a galuskát.
Galuska: A liszthez hozzáadjuk a tojást, a sót, a vizet (apránként adagoljuk), hogy lássuk mennyit vesz fel a liszt. A galuska tésztát nem dolgozzuk ki, éppen csak összekeverjük, mert ha nem, akkor nyúlik mint a rétes és nehéz lesz kiszaggatni a nokedliszaggatóval.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!