Pankó morzsába rántott sajtos brokkolival töltött csirkemell csőben sült rakott brokkolival
A családom nagyon szereti a húst, de egészségesen is akarnak táplálkozni. Igy én kitalálok olyan recepteket mint a mostani, hús és zöldség házasítása.
Elkészítés lépései
A csirkemellet ketté vágjuk, kiklopfoljuk, gyengéden fólia alatt sózzuk, borsozzuk félre tesszük.
A brokkoli rózsákat előfőzzük a burgonyával harapósra fűszeres vízben sóval, borssal és egy csipet szódaporral, hogy a színe szép zöld maradjon a brokkolinak.
Az előfőzött brokkoli rózsákat és a burgonyát lehűtjük.
A csirkemelleket egy vágó deszkára kiterítjük és a felső szélére rakjuk a brokkoli rózsákat általában 2 db fér rá. Feltekerjük hústűvel összetűzzük és a szokásos módom bepanírozzuk lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a bepanírozott töltött csirke melleket olajjal megpermetezzük és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe szép piros ropósra sütjük.
Az előfőzött brokkolit és a burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk a tepsit kikenjük olajjal egy sor burgonya karikát lerakunk sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsen diót. Majd rárakjuk a felszeletelt brokkolikat sózzuk, borsozzuk és közé rakjuk a feldarabolt hagymát, meghintjük reszelt sajttal majd a sajttal elkevert tejföllel bekenjük a tetejét.
180 fokos sütőben 30 percig sütjük amíg a sajtos tejföl szépen meg nem pirul a tetején. Együtt tálaljuk. A töltött csirkemelleket vastagabb szeletekre vágjuk a rakott brokkoliból kockát vágunk.
A brokkolit szódaporos vízben kell főzni mert igy megőrzi a szép zöld színét.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!