Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Pankó morzsába rántott sajtos brokkolival töltött csirkemell csőben sült rakott brokkolival

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Pankó morzsába rántott sajtos brokkolival töltött csirkemell csőben sült rakott brokkolival

Pankó morzsába rántott sajtos brokkolival töltött csirkemell csőben sült rakott brokkolival

Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.15.
nehéz
70 perc
4 főre
főétel
  •  Pankó morzsába rántott sajtos brokkolival töltött csirkemell csőben sült rakott brokkolival
  •  Pankó morzsába rántott sajtos brokkolival töltött csirkemell csőben sült rakott brokkolival
2
Előkészület: 25 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 35 perc [180C°]

A családom nagyon szereti a húst, de egészségesen is akarnak táplálkozni. Igy én kitalálok olyan recepteket mint a mostani, hús és zöldség házasítása.

Elkészítés lépései

  1. A csirkemellet ketté vágjuk, kiklopfoljuk, gyengéden fólia alatt sózzuk, borsozzuk félre tesszük. 

  2. A brokkoli rózsákat előfőzzük a burgonyával harapósra fűszeres vízben sóval, borssal és egy csipet szódaporral, hogy a színe szép zöld maradjon a brokkolinak.

  3. Az előfőzött brokkoli rózsákat és a burgonyát lehűtjük.

  4. A csirkemelleket egy vágó deszkára kiterítjük és a felső szélére rakjuk a brokkoli rózsákat általában 2 db fér rá. Feltekerjük hústűvel összetűzzük és a szokásos módom bepanírozzuk lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk.

  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a bepanírozott töltött csirke melleket olajjal megpermetezzük és betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe szép piros ropósra sütjük. 

  6. Az előfőzött brokkolit és a burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk a tepsit kikenjük olajjal egy sor burgonya karikát lerakunk sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá szerecsen diót.  Majd rárakjuk a felszeletelt brokkolikat sózzuk, borsozzuk és közé rakjuk a feldarabolt hagymát, meghintjük reszelt sajttal majd a sajttal elkevert tejföllel bekenjük a tetejét.

  7. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük amíg a sajtos tejföl szépen meg nem pirul a tetején. Együtt tálaljuk. A töltött csirkemelleket vastagabb szeletekre vágjuk a rakott brokkoliból kockát vágunk.

Elkészítési tippek és trükkök

A brokkolit szódaporos vízben kell főzni mert igy megőrzi a szép zöld színét.

cukormentes recept
szójamentes recept
tejmentes recept
ebéd
vacsora
hőlégkeveréses
magyar recept
baba-mama recept
egytálétel recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Elkészítéshez

2 db csirkemell filé
2 közepes db brokkoli
15 dkg trappista sajt
2 dl tejföl
50 dkg újkrumpli
1 közepes fej vöröshagyma
2 db tojás
5 evőkanál finomliszt
15 dkg panko
1 ek só
1 teáskanál bors
1 csipet szerecsendió
2 dl napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Szekeres Lajosné Klári konyhája

Szekeres Lajosné Klári

Szekeres Lajosné Klári
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Kakaós palacsinta
Kakaós palacsinta
könnyű
30 perc
Pikáns zöldbabos csirkeraguleves
Pikáns zöldbabos csirkeraguleves
közepes
45 perc
Sóba vízbe leves
Sóba vízbe leves
könnyű
40 perc
Grillezett, laktózmentes sajt grillezett naranccsal és koktélparadicsommal
Grillezett, laktózmentes sajt…
közepes
30 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Sajtos brokkolis csirkemell
Sajtos brokkolis csirkemell
könnyű
40 perc
Brokkolis csirkemáj
Brokkolis csirkemáj
könnyű
55 perc
Brokkolis csirke barnamártással
Brokkolis csirke barnamártással
közepes
35 perc
Rántott csirkemell sültkrumplival
Rántott csirkemell sültkrumplival
könnyű
45 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.