Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel
Elkészítés lépései
Csirke mellet csíkokra felvágjuk, enyhén megsózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés, éppen habzó vajban kezdjük sütni.
Kézzel összetört fokhagymát és a reszelt citrom héját dobjuk hozzá.
Türelmesen sütjük addig, amíg mind a két oldala aranysárga nem lesz. Ha majdnem kész vagyunk, akkor előmelegített, 120 celsius fokos sütőbe tehetjük tovább sülni 5-7 percre. Ha elkészült, akkor vegyük ki a sütőből és alufóliával letakarva pihentesük és tartsuk melegen.
Elkészítjük a Vajas-petrezselymes spagettit.
Míg sül a csirke, addig tegyük fel főni a vizet egy nagy fazékban. Sózzuk meg, főzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig. Ha a tészta elkészült, akkor szűrjük le, de hagyjunk egy keveset a tészta főző vizéből.
A forró spagettit tegyük egy magas falú serpenyőbe és kanalazzunk hozzá egy kevés főző vizet és forraljuk fel. Pároljuk tovább a tésztát, sűrűn kavargatva egy villára szúrt fokhagymával. Ha kellően sűrű, húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgáját és extra mennyiségű petrezselymet. Keverjük a villára szúrt fokhagymával, rázogassuk, míg egy krémes sűrű, tejszínhez hasonló bevonat képződik minden egyes spagettin. Nem szabad hogy kicsapódjon, vagy hogy megálljon a serpenyő alján.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!