Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel

Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel

Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.06.06.
közepes
50 perc
4 főre
főétel
  • Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel
  • Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel
2
Előkészület: 30 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Sült csirkemell vajas-petrezselymes spagettivel, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. Csirke mellet csíkokra felvágjuk, enyhén megsózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés, éppen habzó vajban kezdjük sütni.

    Kézzel összetört fokhagymát és a reszelt citrom héját dobjuk hozzá.

    Türelmesen sütjük addig, amíg mind a két oldala aranysárga nem lesz. Ha majdnem kész vagyunk, akkor előmelegített, 120 celsius fokos sütőbe tehetjük tovább sülni 5-7 percre. Ha elkészült, akkor vegyük ki a sütőből és alufóliával letakarva pihentesük és tartsuk melegen.

  2. Elkészítjük a Vajas-petrezselymes spagettit.

    Míg sül a csirke, addig tegyük fel főni a vizet egy nagy fazékban. Sózzuk meg, főzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig. Ha a tészta elkészült, akkor szűrjük le, de hagyjunk egy keveset a tészta főző vizéből.

  3. A forró spagettit tegyük egy magas falú serpenyőbe és kanalazzunk hozzá egy kevés főző vizet és forraljuk fel. Pároljuk tovább a tésztát, sűrűn kavargatva egy villára szúrt fokhagymával. Ha kellően sűrű, húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgáját és extra mennyiségű petrezselymet. Keverjük a villára szúrt fokhagymával, rázogassuk, míg egy krémes sűrű, tejszínhez hasonló bevonat képződik minden egyes spagettin. Nem szabad hogy kicsapódjon, vagy hogy megálljon a serpenyő alján.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
hőlégkeveréses
magyar recept
tészta recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Elkészítéshez

50 dkg csirkemell filé
2 gerezd fokhagyma
40 dkg spagetti tészta
4 db tojássárgája
1 csokor petrezselyem
3 teáskanál só
bors
140 g vaj
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Szekeres Lajosné Klári konyhája

Szekeres Lajosné Klári

Szekeres Lajosné Klári
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Spenótos bazsalikomos sült lazac
Spenótos bazsalikomos sült lazac
közepes
35 perc
Tejszínes csirkés, snidlinges, répás penne tészta
Tejszínes csirkés, snidlinges, répás…
könnyű
25 perc
Krumpligombóc leves
Krumpligombóc leves
közepes
30 perc
Kapros tejfölös tökfőzelék sült kolbásszal
Kapros tejfölös tökfőzelék sült…
közepes
50 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Rántott zellerkarikák petrezselymes bulgurral
Rántott zellerkarikák petrezselymes…
könnyű
70 perc
Kínai szezámos csirkemell, pirított tésztával, zöldségekkel
Kínai szezámos csirkemell, pirított…
közepes
55 perc
Mazsolás kelkáposzta csirkemellcsíkokkal
Mazsolás kelkáposzta csirkemellcsíkokkal
könnyű
85 perc
Petrezselymes-krémes göngyölt csirkemell
Petrezselymes-krémes göngyölt csirkemell
könnyű
60 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.