Mátrai borzaska csirkemellből petrezselymes burgonyával
Elkészítés lépései
Mátrai borzaska elkészítése
A borzaskához a burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, megsózzuk és félretesszük hogy levet eresszen. A húst megmossuk és vékonyra vágjuk.
A burgonyából kinyomkodjuk a levét, sózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a felvert tojásokkal és a liszttel.
A hússzeleteket meghintjük egy kevés liszttel, majd beleforgatjuk a krumplis keverékbe. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, közepes hőmérsékleten aranyszínűre sütjük őket.
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk és összekeverjük a tejföllel. Tálaláskor a húsra rakjuk és megszórjuk reszelt sajttal.
Vajas petrezselymes burgonya elkészítése
A krumplit meghámozzuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, bő, sós vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük.
A vajat felmelegítjük, beledobjuk a krumplit, és 2-3 percig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és jól összeforgatjuk.
4 szelet
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!