Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Cibere vörös szilvából

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Cibere vörös szilvából

Cibere vörös szilvából

Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.18.
könnyű
35 perc
4 főre
köret
  • Cibere vörös szilvából
1
Előkészület: 10 perc
Főzés: 25 perc
Sütés: 0 perc

A 93 éves anyukámnál voltam segíteni takarítani a fiam a kertet rendezte én is kimentem szét nézni igaz már csak gyümölcsfák vannak nincs veteményes. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik szilvafa kéklik és alja is tele van szilvával. Ez a fa eldugott helyen a potyoka szilvafa között van. Már rég elfelejtettem, hogy az apukám - aki már nincs köztünk - ültettette nekem a vörös szilvafákat és a potyokát mert imádtam. Oda rohantam és gyorsan szedtem anyukámnak egy marékkal, bevittem, hogy kóstolja meg. Olyan édes volt…Tovább

A 93 éves anyukámnál voltam segíteni takarítani a fiam a kertet rendezte én is kimentem szét nézni igaz már csak gyümölcsfák vannak nincs veteményes. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az egyik szilvafa kéklik és alja is tele van szilvával. Ez a fa eldugott helyen a potyoka szilvafa között van. Már rég elfelejtettem, hogy az apukám - aki már nincs köztünk - ültettette nekem a vörös szilvafákat és a potyokát mert imádtam. Oda rohantam és gyorsan szedtem anyukámnak egy marékkal, bevittem, hogy kóstolja meg. Olyan édes volt mint a méz, és akkor emlékeztetett, hogy gyerek korunkban milyen sok ciberét főzött. Nagyon szerettük főtt hússal, sültetekkel és hozzá tört krumpli dukált. Így hát gyorsan felszedtem a földről és szedtem a fáról is az egészséges vörös szilvát. Anyukám tanácsa szerint készítettem egy kisebb adag ciberét próbára, igaz én fahéjjal, és szegfűszeggel ízesítettem, isteni finom lett. Csoda szép emlék és az, hogy pont most termett ilyen sokat!

Elkészítés lépései

  1. Elkészítés: a szilvát megmossuk majd egy lábasba tesszük és öntünk alá vizet. Feltesszük főni, ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel és lassú tűzön teljesen puhára főzzük.

  2. Ha megfőtt a szilva és lejött a héja és a mag is elválik, akkor vagy tészta szűrőn vagy leves szűrőn átpaszírozzuk.

  3. Megkóstoljuk és ha nem elég édes, akkor még forrón bele kavarjuk a cukrot, vagy az édesítőszert. De vissza is tehetjük a tűzre újra felforraljuk, hogy biztosan feloldjon a cukor.

  4. Én most kis mennyiséget készítettem, ez hűtőben pár napig eláll tartósító nélkül. Sültek, főtt húsok mellé kínáljuk. Ha nagyobb mennyiséget készítünk télire, akkor kell tartósító bele. Ebben az esetben üvegekbe teszem forrón és száraz dunsztba. 

Elkészítési tippek és trükkök

A cibere a vörös szivából az igazi. Másabb a textúrája, a héja puhább.

gluténmentes recept
lakto-vegetáriánus recept
laktózmentes recept
szójamentes recept
tejmentes recept
tojásmentes recept
vegán recept
ebéd
magyar recept
befőtt recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

A szilva magozása

szilva
2 dl víz
1 db fahéj
1 teáskanál fahéj

A szílva főzése a fűszerekkel

2 ek cukor
2 ek xilit
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Szekeres Lajosné Klári konyhája

Szekeres Lajosné Klári

Szekeres Lajosné Klári
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Grillezett spárgás majonézes saláta
Grillezett spárgás majonézes saláta
könnyű
25 perc
Tejszínes epres Kókuszkocka
Tejszínes epres Kókuszkocka
közepes
75 perc
Sóba vízbe leves
Sóba vízbe leves
könnyű
40 perc
Sertés kocsonya
Sertés kocsonya
közepes
195 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.