Sertés kocsonya
Elkészítés lépései
A körmöket megtisztítjuk majd egy nagyobb fazékba tesszük és felöntjük hideg vízzel.
Ízesítjük sóval, borssal, vöröshagymával, egy nagyobb egész sárgarépával, a fokhagymákat vagy gerezdekre szedjük, de úgy is jó ha keresztbe félbe vágjuk és így tesszük a kocsonyába.
Ha megfőtt a kocsonya, akkor papírtörlőt ejtünk tetejére, hogy szedje össze a zsírt a tetejéről. A körmöket és a sárgarépát kiszedjük egy tálba.
Előkészítjük a kis tálakat, elosztjuk benne a megfőtt körmöket. Mindegyikbe teszünk felkarikázott sárgarépát leves szűrön keresztül rászűrjük a kocsonya levet. Hideg helyen hagyjuk megdermedni, majd tegyük hűtőbe.
Lassú tűzön legalább 4 órát főzzük addig, amíg a körömből ki nem esik a csont. A feljövő habot szűrőkanállal leszedjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!