Körtés zellerkrémleves
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.06.07.
könnyű
30 perc
4 főre
leves
Előkészület: 10 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Körtés zellerkrémleves, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
A zellert, a burgonyát, a körtét, és a hagymát megtiszítjuk, és kockára vágjuk. Egy edényben felforrósítjuk az olajat, majd a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a körtét, a zellert és a burgonyát, majd együtt tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a zöldség alaplével, belerakjuk a rozmaringot és puhára főzzük.
Ha megfőtt a leves, a rozmaring ágakat kivesszük belőle, majd botmixel pürésítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Pirítóssal és pirított baconcsíkollal tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
20 dkg körte
20 dkg zeller
20 dkg burgonya
1 kis fej lila hagyma
2 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 ek napraforgó olaj
2 szál rozmaring
2 l zöldség alaplé
20 dkg rozskenyér
10 dkg bacon
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!