Áfonyás palacsinta
Elkészítés lépései
Öntsük egy tálba a tejet és adjuk hozzá a tojást, az olajat, egy csipet sót, majd alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a lisztet is, majd jól keverjük össze, míg egy sűrű, krémszerű tésztát nem kapunk. A végén adjuk hozzá a szódavizet, vagy akár szénsavas ásványvizet. Keverjük jól össze, hogy csomómetnes legyen.
Sütés előtt pihentessük 15 percet. Az első palacsinta sütése előtt forrósítsuk fel a serpenyőt, és öntsünk rá egy kevés olajat. Erre csak az első palacsinta sütésénél van szükség.
Egy kisebb szedőkanálnyi tésztát öntsünk a serpenyőre, majd folyassuk szét, hogy elterülön a teljes felületen. Süssük meg mindkét oldalát. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy a tészta.
A kisütött palacsinták közepére helyezzünk áfonyalekvárt, vagy akár más tölteléket, majd hajtogassuk őket össze. Fogyasztás előtt szórjuk meg porcukorral.
a tetejére
Készíts róla egy képet és töltsd fel!