Diós Női Szeszély
Elkészítés lépései
A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, csipet sóval, fahéjjal, gyömbérrel, hozzáadjuk a fel olvasztott margarint, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet és tejet felváltva.
Kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, közepes méretű tepsibe. Majd tűpróbáig sütjük 25 percig.
Közben a fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
A süti tetejét megkenjük lekvárral és a kemény habot eloszlatjuk a tetején, erre tesszük a cukrozott diót vissza tesszük a sütőbe és a hőmérséklet csökkentve aranyszínűre sütjük-szárítjuk, utána picit hűlni hagyjuk majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Bármilyen lekvárral meg lehet kenni. Én házi füge lekvárral készítettem el most.
Hozzávalók
Tészta
őrölt
Hab
Tetejére
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!