Diós Női Szeszély
Elkészítés lépései
A sárgáját habosra keverjük a porcukorral, csipet sóval, fahéjjal, gyömbérrel, hozzáadjuk a fel olvasztott margarint, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet és tejet felváltva.
Kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, közepes méretű tepsibe. Majd tűpróbáig sütjük 25 percig.
Közben a fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
A süti tetejét megkenjük lekvárral és a kemény habot eloszlatjuk a tetején, erre tesszük a cukrozott diót vissza tesszük a sütőbe és a hőmérséklet csökkentve aranyszínűre sütjük-szárítjuk, utána picit hűlni hagyjuk majd vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Bármilyen lekvárral meg lehet kenni. Én házi füge lekvárral készítettem el most.
őrölt
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!