Gyors kefíres kakaós kevert
Feltöltötte: Judit | 2024.01.03.
könnyű
40 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 15 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [160C°]
Egy igazán ízletes Gyors kefíres kakaós kevert, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A sütőt 160 °C - ra előmelegítjük, egy kb 20 * 25 - 30 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk.
A tojást a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kefírt, a szódabikarbónás, kakaós lisztet és az egészet sima tésztává dolgozzuk. A masszát a tepsibe simítjuk és légkeveréssel kb 25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt süteményt, felkockázva, porcukorral meghintve kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
Tészta elkészítése
2 db tojás
12 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
250 g kefir
1 teáskanál szódabikarbóna
25 g cukrozatlan kakaópor
20 dkg finomliszt
3 csapott ek porcukor
a szóráshoz
a szóráshoz
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!