Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Marlenka

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Marlenka

Marlenka

Feltöltötte: Anikó | 2024.06.17.
nehéz
180 perc
6 főre
desszert
  • Marlenka
  • Marlenka
  • Marlenka
  • Marlenka
4
Előkészület: 20 perc
Főzés: 150 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Marlenka, Anikó konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A sűrített tejhez a tejet a cukorral és a szódabikarbónával alacsony lángon kezdjük el főzni. Ha felforrt vegyük kisebbre a lángot, ezútán további 2 órán keresztül főzzük 10-15 percenként keverjük meg. Szép karamell színű masszát kapunk. Ha valaki nem szeretne a főzéssel bajlódni használhat tubusos sűrített tejet. Ez esetben 280 g lesz szükség.

  2. A krémhez a tejet tegyük fel forrni. A száraz összetevőket keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és adjunk hozzá egy pici tejet a már felforrt tejből és keverjük csomó mentesre, majd az egészet öntsük a forró tejhez.Sűrű puding szerű krémet főzünk. Hűlni hagyjuk majd robotgép segítségével hozzáadjuk a felhabositott vajat.

  3. A lapokhoz a vajat, a mézet és a cukrot alacsony lángon kezdjük el olvasztani. Amikor már forró folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a szódabikarbónát. 4-5 percig főzzük, karamellizáljuk. Kicsit langyosra hűlt krémhez egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet 2-3 részletben. Végül egy sűrű de jól kenhető tésztát kapunk.Öt darab 40x30 cm-es sűtőpapírt vágunk. Egymás mellé helyezve, mindegyikre tegyük úgyan annyi tésztát. Ezután egy kenő késsel osszlasuk el a sűtőpapír teljes területén. A széleit pedig egy szilikon spatula segítségével igazitsuk még. A lapokat sütőlemezre helyezve 180 fokon 8-9 perc alatt készre sütjük.A frissen kisült lapokat egymásra helyezve vágjuk le a széleit.

  4. A sűrített tejet és a főzőtt krémet egyneműsitsük egy robotgép segítségével.

  5. A lapokat megkenjük egy kis konyakkal.

  6. Ismét egymás mellé helyezve ugyan annyi mennyiségű krémet teszünk. A legfelsőre nem baj ha kicsit kevesebb jut.

  7. Megszórjuk pörkölt darált dióval és egymásra rakjuk a lapokat.

  8. A lapok körbe vágott széleit aprító gépben ledaráljuk és a tetejére szórjuk, végül egy pici olvasztott csokoládét csorgatunk rá.

  9. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy puhuljanak a lapok.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
uzsonna
cseh recept
édes sütemény recept
torta recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

6 főre

Lapokhoz

45 dkg finomliszt
20 dkg cukor
15 dkg méz
4 db tojás
18 dkg vaj
1 teáskanál szódabikarbóna

Főzőtt krém

7 dl tej
2 db tojássárgája
12 dkg cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg vaj

Sűrített tej

1 l tej
zsíros tej
30 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna

Továbbá

20 dkg dió
pörkölt, darált dió
konyak
ízlés szerint, egy pici konyak
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Anikó konyhája

Anikó

Anikó
0 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Krémes
Krémes
könnyű
60 perc
Mogyorókocka
Mogyorókocka
könnyű
120 perc
Szedres túrótorta
Szedres túrótorta
közepes
20 perc
Citromos szelet
Citromos szelet
közepes
100 perc
  • Még több recept

Még több desszert

Alma-macok eperlekvárral
Alma-macok eperlekvárral
könnyű
35 perc
Marika szelet
Marika szelet
közepes
30 perc
Szilvás Charlotte
Szilvás Charlotte
könnyű
50 perc
Túrós-mazsolás sütemény teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel
Túrós-mazsolás sütemény teljes kiőrlésű…
könnyű
55 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.