Mogyorókocka
Feltöltötte: Anikó | 2024.06.17.
könnyű
120 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 90 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Mogyorókocka, Anikó konyhájából.
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk, kettévágjuk.
A krémhez vízgőz felett megfőzzük a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, és ha kihűlt hozzáadjuk a felhabositott margarint. Ebből a krémből félretesszünk díszítésnek egy keveset.
Majd a többihez hozzáadjuk a pörkölt, darált mogyorót.
Megtöltjük vele a ketté vágott piskótát, a tetejére csokimázt készítünk.
Kockákra daraboljuk, a félre tett krémből minden kocka közepére egy kis csillagot nyomunk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
A tésztához
8 db tojás
8 ek cukor
5 ek finomliszt
4 ek földimogyoró
pörkölt, darált mogyoró
pörkölt, darált mogyoró
1 kk sütőpor
A krémhez
4 db tojás
8 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg földimogyoró
pörkölt, darált mogyoró
pörkölt, darált mogyoró
20 dkg margarin
A tetejére
csokoládé
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!