Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Nagymamám pozsonyi kiflije (mákos és diós)

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Nagymamám pozsonyi kiflije (mákos és diós)

Nagymamám pozsonyi kiflije (mákos és diós)

Feltöltötte: Judit | 2024.06.18.
nehéz
75 perc
8 főre
desszert
  • Nagymamám pozsonyi kiflije (mákos és diós)
1
Előkészület: 60 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 15 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Nagymamám pozsonyi kiflije (mákos és diós), Judit konyhájából.

Elkészítés lépései

  1. A diós töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a mazsolát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és szegfűszeget és jól összekeverjük, majd hagyjuk kihűlni a tölteléket.

  2. A mákos töltelékhez is felforraljuk a vizet a cukorral, majd belekeverjük a  darált mákot, a zsemlemorzsát, a mazsolát, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a szegfűszeget és jól összekeverjük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni a tölteléket.

  3. A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral és a sóval, az élesztőt belemorzsoljuk, a tejet kis adagokban, fokozatosan hozzáadjuk, majd beletesszük a margarint, a zsírt és a tojássárgáját, végül jól összegyúrjuk. Az elkészített tésztát fél órát pihentetjük a hűtőben.

  4. Ezután kivesszük, és késsel 24 azonos méretű darabra vágjuk (kb. 3,6 dkg darabonként). A tésztákból golyókat formázzunk, majd a kezünkkel ellapítjuk, deszkára fektetve ovális alakúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztának kb. 2 mm vastagságúnak kell lennie.

  5. A kétféle tölteléket 12-12 részre osztjuk el és a kinyújtott tésztákra tesszük adagonként, majd kifli formára feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a süteményeket, a tetejüket lekenjük felvert tojássárgájával.

  6. Hűvös, szellős helyre tesszük, és hagyjuk megszáradni. Kb. másfél óra múlva, amikor a tojássárgája kezd cserepesedni a kiflik felületén, lekenjük őket tojásfehérjével. Szintén kb. másfél órát kell száradnia, cserepesednie.

  7. Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a süteményeket.

Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
ebéd
uzsonna
alul-felül sütés
szlovák recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

8 főre

Diós töltelék

20 dkg dió
darálva
1 dl víz
12 dkg cukor
4 dkg zsemlemorzsa
1 marék mazsola
ízlés szerint fahéj
őrölt
1 citromból nyert citromhéj
1 kávéskanál szegfűszeg
őrölt

Mákos töltelék

20 dkg mák
darálva
1 dl víz
12 dkg cukor
4 dkg zsemlemorzsa
1 marék mazsola
ízlés szerint fahéj
őrölt
1 citromból nyert citromhéj
1 kávéskanál szegfűszeg
őrölt

Tészta

45 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
1 dkg só
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
13 dkg margarin
6 dkg disznózsír
1 db tojássárgája
1 db tojás
lekenéshez
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Judit konyhája

Judit

Judit
2 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Almás-túrós tekercs lisztmentesen
Almás-túrós tekercs lisztmentesen
könnyű
25 perc
Mákos sajttorta
Mákos sajttorta
közepes
65 perc
Túrós kocka karamellszósszal
Túrós kocka karamellszósszal
közepes
60 perc
Paleo torta
Paleo torta
közepes
65 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.