Szilvás morzsasüti (crumble)
Percek alatt elkészíthető szilvás morzsasüti, nagyon finom!
Elkészítés lépései
Keverjük össze a feldarabolt szilvát, a cukrot, a narancshéjat, a fahéjat és a kukoricakeményítőt, és borítsuk egy közepes tepsibe vagy jénai tálba.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát és a vaníliakivonatot, és morzsoljuk szét benne a vajat. Akkor jó, ha az ujjunkkal összecsípve összetapad.
Morzsoljuk a keveréket a szilva tetejére, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 30-40 perc alatt süssük aranybarnára. Fogyasztás előtt hagyjuk legalább 15 percig hűlni.
Hozzávalók
Morzsaréteghez
apróra darabolt
Szilvás réteghez
kimagozva és feldarabolva
Készíts róla egy képet és töltsd fel!