Tejszínes epres Kókuszkocka
A hagyományos kókusz kockát feldobtam tejszínnel és eperrel. Mert a családom nagyon szereti a tejszínes , gyümölcsös sütiket.
Elkészítés lépései
Elkészítése:
A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, majd a töltésig félretesszük.
A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A simára kevert masszát egy 20*30 cm –ess kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk. 170 fokos sütőben 25-30 percig alatt aranybarnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácsra téve kihűtjük.
A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel, majd belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport.
A kihűlt tésztát kb 4*4 cm-ess kockára vágjuk, majd a kakaós mázba forgatjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A tejszínt felverjük kemény habbá, csillag csöves, habbusákba szedjük.
Tálalásnál a kókuszkocka tetejére habrózsát nyomunk.
A habrózsára friss eperszeletekkel díszítjük.
Én mindig mézes tésztából készítem a kókusz kockát. A méz langyos legyen.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!