Gyúrt rétes
Feltöltötte: Kisfali Judit | 2023.10.29.
közepes
60 perc
6 főre
egyéb
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [175C°]
Egy igazán ízletes Gyúrt rétes, Kisfali Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Meggyúrjuk a tésztát.
Vékonyra kisodorjuk, és megkenjük a zsír + liszt keverékkel.
Felcsavarjuk, 4 részbe vágjuk, és fél órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket tetszés szerint.
Ezután egyenként vékonyra nyújtjuk sodrófával a tésztát.
Megtöltjük, tetejét olvasztott zsírral, vagy ha maradt, tejföllel lekenjük és 175 C-on megsütjük
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Gyúrt rétes
30 dkg finomliszt
1 db tojás
2 dl tejföl
20%-os
20%-os
1 ek ecet
1 kávéskanál só
A kenéshez
8 dkg sertészsír
olvasztott
olvasztott
3 ek finomliszt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!