Vargányás padlizsánkrém
Feltöltötte: Dömők József | 2024.06.17.
könnyű
85 perc
4 főre
előétel (hideg)
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 60 perc
Egy igazán ízletes Vargányás padlizsánkrém, Dömők József konyhájából.
Elkészítés lépései
A padlizsánt megmossuk, szárát eltávolítjuk.
Kettévágjuk, tepsibe tesszük, és kb. 1 órát sütjük.
Miután kihűlt, belsejét kikaparjuk egy tálba, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, és botmixer segítségével összepépesítjük.
Ízlés szerint sózzuk, belekeverjük a majonézt, mustárt és a ledarált szárított gombát.
Hűtőben tárolható.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1.5 kg padlizsán
2 nagy db lila hagyma
3 ek majonéz
1 ek dijoni mustár
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1 ek vargánya gombapor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!