Ugrás a tartalomra

Oh-ohh

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy kedvencnek jelölhetsd a receptet!

Be kell jelentkezned ahhoz, hogy követni tudd a receptfeltöltőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Bejelentkezés Regisztráció
Címlap Kisfazék
  • Receptkereső

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján
     

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta
    • Pite
    • Pizza
    • Pogácsa
    • Pörkölt
    • Rétes
    • Saláta
    • Sós sütemény
    • Szendvics
    • Szósz
    • Teljes kiőrlésű
    • Tészta
    • Torta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
     
    Részletes keresés

    Keresés

    • Étel neve alapján
    • Tulajdonság alapján
    • Alapanyagok alapján

    Népszerű címkék

    • Almás süti
    • Aprósütemény
    • Egytálétel
    • Édes krém
    • Édes sütemény
    • Fánk
    • Főzelék
    • Halétel
    • Húsétel
    • Keksz
    • Kelt tészta
    • Kenyér
    • Köretek
    • Kuglóf
    • Muffin
    • Palacsinta

    Fogás

    • Ital
    • Előétel (hideg)
    • Előétel (meleg)
    • Leves
    • Főétel
    • Desszert
    • Köret
    • Egyéb

    Speciális étrend

    • Baba-mama
    • Cukormentes
    • Gluténmentes
    • Laktózmentes
    • Szójamentes
    • Tejmentes
    • Tojásmentes
    • Vegetáriánus
  • Gasztro rovat

User account menu

  • Bejelentkezés

Felhasználói fiók menüje

Receptfeltöltés
  • Bejelentkezés

Csirkepaprikás

  1. Címlap
  2. Receptek
  3. Csirkepaprikás

Csirkepaprikás

Feltöltötte: Kisfazék | 2025.05.21.
közepes
75 perc
4 főre
főétel
  • Csirkepaprikás
1
Előkészület: 15 perc
Főzés: 60 perc
Sütés: 0 perc

A csirkepaprikás a magyar konyha egyik ikonikus fogása, amely szinte minden család asztalán rendszeresen előfordul. Ez a klasszikus étel egyszerűen elkészíthető, de fontos, hogy néhány apróságra odafigyeljünk, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.

Elkészítés lépései

  1. Egy mély lábosban kevés olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és közepes lángon üvegesre pirítjuk. Vegyük le a lábost a tűzről, majd szórjuk meg az édesnemes fűszerpaprikával, és alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a csirkehúst, a felszeletelt zöldpaprikát, a kockázott paradicsomot, majd ízesítsük sóval, őrölt borssal és őrölt köménnyel. Öntsünk hozzá kb. 1 dl vizet, de óvatosan, mert a csirkehús főzés közben levet enged.

  2. Fedjük le a lábost, és alacsony-közepes lángon kezdjük el párolni az ételt, körülbelül 40-50 percig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Amíg a csirke még nyers, rendszeresen, óvatosan kevergessük át, így segítve a zöldségek puhára főzését. Ahogy a csirke puhulni kezd, óvatosabban keverjük, hogy a hús ne essen szét. A fokhagymát csak az utolsó 10 percben adjuk hozzá, hogy kellemes, friss aromája megmaradjon.

  3. Amikor a csirkepaprikás teljesen megpuhult, egy kis pohárnyi tejfölt keverjük simára egy kevés forró szafttal, majd adjuk hozzá az ételhez, és finoman keverjük el. Ha úgy látjuk, hogy a szaft túl híg, keverhetünk a tejfölbe egy teáskanálnyi lisztet is, mielőtt az ételhez adjuk, ez besűríti az ételt. Ha kezdetben nem öntöttünk túl sok vizet, erre valószínűleg nem lesz szükség.

Elkészítési tippek és trükkök

Ha egészségesebb változatot szeretnénk készíteni, akkor a csirke bőrét távolítsuk el még főzés előtt, használjunk olívaolajat a sütéshez, és válasszunk alacsonyabb zsírtartalmú (12%-os) tejfölt.

A csirkepaprikás hagyományosan nokedlivel vagy más kifőtt tésztával a legfinomabb. Savanyúságot, például csemegeuborkát vagy savanyított káposztát kínáljunk mellé.

ebéd
magyar recept
egytálétel recept
húsétel recept
pörkölt recept
Elkészítetted ezt a receptet?

Készíts róla egy képet és töltsd fel!

Hozzávalók

4 főre

Elkészítéshez

1 kg csirke
megtisztítva, alsócomb és szárny vegyesen
2 nagy fej vöröshagyma
apróra vágva
4 gerezd fokhagyma
apróra vágva
1 közepes db zöldpaprika
kimagozva és vékonyan felszeletelve
1 közepes db paradicsom
meghámozva és kockákra vágva
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint, de legalább 1-2 evőkanál
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
frissen őrölt fekete bors
1 csipet őrölt fűszerkömény
tejföl
napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy kedvencnek jelölhesd a receptet!
Rating container
Hogy tetszik ez a recept?

Még nem érkezett értékelés.

Kisfazék konyhája

Kisfazék

Kisfazék
3 követő

Követés
Kérjük, jelentkezz be vagy regisztrálj hogy követni tudd a felhasználót!
Receptjeim
Erdélyi lucskos káposztaleves
Erdélyi lucskos káposztaleves
könnyű
85 perc
Olasz kuglóf (panettone) csokisan
Olasz kuglóf (panettone) csokisan
közepes
85 perc
Rakott zöldbab
Rakott zöldbab
könnyű
90 perc
Epres-mascarponés pohárkrém
Epres-mascarponés pohárkrém
könnyű
25 perc
  • Még több recept

Még több főétel

Csirkepaprikás csirkecombból
Csirkepaprikás csirkecombból
könnyű
75 perc
Harcsapaprikás juhtúrós-kapros nokedlivel
Harcsapaprikás juhtúrós-kapros…
nehéz
90 perc
Joghurtos csirkemell, grillezett paprikával és salátával
Joghurtos csirkemell, grillezett…
könnyű
35 perc
Kolbászos-virslis paprikás krumpli
Kolbászos-virslis paprikás krumpli
könnyű
45 perc
  • Még több recept
Címlap

Információ

  • Felhasználási feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Cookie beállítások
  • Nyereményjátékok
  • Kapcsolat

Kisfazék kedvelése

Kisfazék.hu facebook oldala

Receptes applikáció

Próbálád ki receptes applikációnkat is!
Kisfazék receptes applikáció iOS-re. Kisfazék receptes applikáció Android-ra.