Húsmentes bolognai ragu
Feltöltötte: Judit | 2024.01.03.
könnyű
60 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 20 perc
Főzés: 40 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Húsmentes bolognai ragu, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és kb 2 órán át vízben áztatjuk.
A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk, ezután egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk belőle.
Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
A ragut al dente - re főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Soffritto elkészítése
1 nagy db vöröshagyma
2 közepes db sárgarépa
1 közepes szár halványító zeller
3 ek olívaolaj
Ragu elkészítése
15 dkg vöröslencse
15 dkg paradicsomszósz
1 nagy db paradicsom
1 tk bazsalikom
szárított
szárított
1 teáskanál kakukkfű
szárított
szárított
1 teáskanál oregánó
szárított
szárított
ízlés szerint só
ízlés szerint cukor
ízlés szerint bors
2 dl víz
kb
kb
továbbá
40 dkg spagetti tészta
vagy tetszőleges
vagy tetszőleges
10 dkg parmezán sajt
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!