Húsmentes bolognai ragu
Elkészítés lépései
A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és kb 2 órán át vízben áztatjuk.
A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk, ezután egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk belőle.
Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
A ragut al dente - re főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Hozzávalók
Soffritto elkészítése
Ragu elkészítése
szárított
szárított
szárított
kb
továbbá
vagy tetszőleges
Készíts róla egy képet és töltsd fel!